Приказки за ЛГБТ-то

Костов подкрепи прайда!!

Posted on: 24.06.2010

Г-н Костов, командире, ОБИЧАМЕ те!!

За какво става въпрос? Четете:

Уважаеми организатори на София Прайд 2010,

По повод провеждането на третия Софийски гей парад, посветен на годишнината от събитията от 27 юни 1969г., бих искал да изразя уважението си към вашето действие и подкрепата си за смелостта и волята да отстоявате правата си.

Като демократична и реформаторска партия, „Демократи за силна България“ подкрепя правото на всички граждани за публична изява и протест. За нас е обществен дълг да уважаваме различието и да сме срещу всяка форма на дискриминация и всяка проява на ненавист и насилие.

Като партия от десницата, ние не споделяме позицията ви за признаване на различни видове семейства. Държим на семейството, така както е уредено в Конституцията изаконодателството на страната ни, но като демократи сме готови да се борим за правото ви дазащитите вижданията си. Готови сме да обсъждаме правните възможности за закрила на партньорските отношения на гей хората.

Убеден съм, че правото на изразяване на различната сексуалност и защитата на хората сразлична сексуалност от престъпления, мотивирани от омраза, поставят основата запостигане на Европейско ниво на обществена толерантност. Закрилата от дискриминация натрудовия пазар, в образованието и здравеопазването е единственият път към осъществяванена талантите и възможностите на всеки отделен гражданин, и следователно – към стабилно ипроспериращо общество.

Разбирам организирания от вас парад не като борба за групови права и най-малко като демонстрация на агресивна сексуалност. Разбирам го като обществено действие в защита начовешки права. Да приемеш многообразието означава да се съобразиш с ценността идостойнството на отделната човешка личност.

С поздрав,

Радан Кънев

член на Националното ръководство и председател на комисията по социална и трудоваполитика на ПП „Демократи за силна България“.

Източник:<< SofiaPride . Info>>

Редакцията

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: